Velkommen til Kunst-Skaplig talt, en blogg som bokstavelig talt handler om kunst og håndverk som en av mange veier til kunnskap. Forskning viser at elever lærer mer når de skaper kunst i undervisningen. Med stor personlig interesse og engasjement for faget, tror jeg at kunst og praktiske håndverksoppgaver kan være en bærebjelke for mange andre fag i skolen. Barn må få tid til å være kreative. Klasserommet skal motivere og inspirere. Bruk og del med kollegaer!

onsdag 5. april 2017

Mønstret landskap.

Kompetansemål: -benytte overlapping i arbeid med tegning og malingDette er en enkel oppgave hvor elevene jobber med mønsteroppbygging som virkemiddel for å få frem en slags perspektivisk virkning i et landskap. 
Vi jobbet med begreper som overlapping, mønster, komposisjon, forgrunn og bakgrunn. 
Elevene tegner først hele tegningen sin med blyant, deretter fargelegger de mønstrene med farger/tusjer etter ønske og til slutt streker de over hovedformene med svart tusj.
Den viktigste regelen vi hadde, var at tilstøtende former skulle ha ulikt mønster og farge for å få frem kontrastene mellom de ulike formelementene. De valgte selv mønstertyper. 
Til slutt gav vi bildene knallgule rammer som gav et friskt resultat. Passer fint nå om våren og i påsketider. Oppgaven kan brukes på de fleste trinn. Legg lista der det passer. Lag kriterielister om nødvendig. Jeg har gjort denne oppgaven med 4. og 5. trinn.

Lykke til

Elin
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar