lørdag 12. august 2017

Blomstervase  mesterverk.

På slutten av hvert skoleår liker jeg å lage en oppgave som oppsummerer litt det vi har drevet med igjennom året. Elevene har lært om perspektiv og ulike former for dybde i bilde, overlapping og fargebruk som kontrast. Den siste oppgaven før sommerferien blir årets mesterverk. Elevene velger selv om de vil arbeide med fargestifter, kritt, maling eller tusj. De får noen kriterier på hva som skal være med. 

Denne oppgaven ble gjort med 5.trinn. 
De skulle bygge opp et bilde, med forgrunn og bakgrunn, tenke på kontraster og mønster, både tegne og bruke collageteknikk. Sentrale begreper er de formale virkemidlene: punkt, linje, flate og fargebruk som kontrast. 

Kompetansemål: benytte ulike teknikker til overflatebehandling av egne arbeider.

Vi lot oss inspirere av Lisa Tilton`s fargebruk og mønster i hennes mexicanske vaser.Vi jobbet grundig med bakgrunnen i høyformat på A3 som ble delt i to, litt under midten. Elevene valgte seg ut to
mønstre som sto i fin kontrast til hverandre.


Elevene laget 10 blomster, hvorav 5 skulle være tegnet og 5 skulle være klippet ut av farget papir. Noen brukte så lang tid på bakgrunnen sin og rakk nesten ikke å lage blomster...

Vasen ble så tegnet og klippet ut fra et eget papir og limt på hovedbakgrunn.    Denne vakre vasen er laget av Adrian (10)


Noen flere eksempler:

 Vi brukte ca. 3 dobbelt timer på oppgaven. 

Lykke til.
Elin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar