onsdag 17. januar 2018

SommerFUGL i vinterland.

 Dette er noe av det morsomste jeg har laget med elevene mine. Resultatet ble vakre vinterbilder av nydelige og fargerike fugler laget av 2. trinn. Dette må dere bare prøve!


Først lagde vi mønster med oljepasteller og vannmaling.
Elevene tegner masse ulike mønster/border med oljepasteller på stort ark. Deretter malte de over med vannmaling. En nydelig kombinasjon. Min nye favoritt. Det skal vi gjøre mer av. Mønstrene blir så vakre med vannmaling 
som legger seg innimellom den tykke fete oljefargen.
          Så lagde vi bakgrunn med snø, akrylmaling og q-tips.
Her kan man velge kun hvit, eller gå for rosa snø. Lag snøprikker med q-tips. Bakgrunn kan også males blå med vannmaling, jeg valgte et blått/rosa ark.


3.Klipping og maling av bjørketrær med sort vannmaling.
Klipp ut hvite trær med litt kvist og mal med litt sort vannmaling der det passer. Hvis man bruker en ispinne på langsiden kan man dra malingen utover på en effektfull måte. Det skal jeg gjøre neste gang. Vi brukte pensel.
      
     4.Tegn fugler med mal og klipp ut fra mønsterarket. Elevene kan også tegne mal selv.
Her er det viktig hvor du plasserer malen slik at fuglen blir fargerik og får med litt av de fine forskjellig mønstrene de hadde laget.
Malene til fuglene fant jeg på nettet. Google: birds template. Der finner du mye forskjellig.
Komposisjonene ble så nydelig og sarte og lekre. Det var på tide og bytte ut juletreet på døren vår. Nå er den full av sommerfugler i vinterland.
Lykke til.
Elin

Kompetansemål: 
-blande og bruke primærfarger i eget skapende  arbeid
  -eksperimentere med form, farge og rytme i border


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar